Lav din egen hjemmelavet creme

Jeg har længe ville lave min egen hjemmelavet creme, så sidste uge besluttede jeg mig for at give det et forsøg. Jeg er blevet inspireret af mit yndlingsmagasin Sustain Yearly, som beretter om bæredygtig livsstil. Fordelen ved en hjemmelavet creme er, at du kender ingredienserne, den er billig og god for miljøet.

Ingredienslisten bag på et hudplejeprodukt er ofte lang og ‘ulæselig’ for den helt almindelige borger. Man finder altid en masse lange besværlige ord, som man ikke aner hvad er. Til gengæld bliver der brugt få ingredienser i en hjemmelavet creme, så man ikke er i tvivl om indholdet.

En hjemmelavet creme er som oftest billigere end en færdigproduceret creme i en butik. Selvfølgelig skal man først have købt sine ingredienser, men så snart de er i hus, er det billigere i længden – i hvert fald for mit vedkommende. Mandelolie kan for eksempel købes i en glasbeholder på 500 ml.

Du sparer miljøet for unødvendigt plastik ved at lave din egen creme og genbruge for eksempel et glas. Jeg har anvendt et glas, som der engang har været asier i. Nu tænker du sikkert “Jamen hvad med de ingredienser du først skal købe for at lave cremen”. Alle ingredienser er i glasflasker/glasbeholdere på nær sheasmør, som jeg ikke kunne finde i glasbeholder i den butik jeg handlede i.

Ingredienser:

 • 0,5 dl mandelolie
 • 0,5 dl kokosolie (uden duft)
 • 1 dl sheasmør
 • 3 dråber tea tree olie (er antibakteriel)
 • 15 dråber æterisk olie efter eget valg (jeg brugte lavendel)
 • Derudover et glas eller anden tæt beholder (husk at skolde glasset)

Obs! Det skal dog nævnes, at ikke alle kan tåle æteriske olier, men så undlader man dem selvfølgelig bare.

hjemmelavet creme

Fremgangsmåde:

 • Smelt alle olierne (mandelolie, kokosolie og sheasmør) sammen over et vandbad ved svag varme.
 • Lad det køle af 1 – 1,5 time i køleskab
 • Pisk de afkølede olier sammen, så konsistensen bliver mere fast og ‘cremet’ i det. Start med at piske ved lav hastighed.
 • Tilsæt tea tree olie og æterisk olie og pisk igen
 • Til slut bruger du en dejskraber eller ske til at fylde cremen i dit glas

Resultatet:

Til min creme brugte jeg kokosolie med duft, fordi det var det jeg lå inde med. Næste gang vil jeg dog bruge kokosolie uden duft, da cremen får en svag duft af kokos, og synes ikke det er en særlig god kombination med lavendel. Cremens konsistens er lidt som en mousse. er nem at dosere og smelter med det samme, når den gnides mellem hænderne eller smøres direkte på huden. Når jeg smører min hud ind om aftenen, føles huden stadig dejlig blød om morgenen, hvilket er et kæmpe plus uanset årstid. Jeg vil dog ikke bruge cremen i ansigtet om morgenen, da huden får et lidt skinnende udtryk, hvilket jeg prøver at undgå. Om aftenen er den til gengæld perfekt til ansigtet, da jeg vågner op med en blød hud.>>Læs mine tips til en bæredygtig hverdag<<

Har du prøvet at lave dine egne hudpleje produkter? Hvis ikke, er det noget du ville give dig i kast med?

//Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Indlæg oprettet 56

10 tanker om “Lav din egen hjemmelavet creme

 1. Ih, det lyder nemt:-)
  Jeg har endnu ikke prøvet at lave min egen creme, men måske skal jeg bare i gang med at eksperimentere med det…

 2. Ej, hvor lyder det bare nemt og hurtigt. Det tror jeg, at jeg skal prøve. Min søn har sart hud, og jeg er begyndt at interessere mig mere for det miljømæssige, så det er jo winwin at lave creme selv. Kh Pia

 3. Hej Jeanette, tak for en fin opskrift. Jeg har netop lavet en portion, som jeg vil give til en veninde som en del af en fødselsdagsgave. Jeg bemærker også, at huden skinner lidt efter påsmøring. Er det pga kokosolien? Tror du, at man også vil kunne piske en creme med mousse-konsistens ved brug af mindre kokosolie?
  Bedste hilsner fra Nivi

  1. Hej Nivi ?
   Godt du kunne bruge opskriften. Ja det er pga. Kokosolien at huden skinner. Derfor har jeg kun brugt cremen om aftenen, og smurt et tyndt lag.
   Jeg har ikke forsøgt at lave cremen med mindre kokosolie, men tænker at det sagtens kan lade sig gøre.
   Håber din veninde bliver glad for cremen ?

  1. Hej PJ

   Beklager det meget sene svar!
   Tea tree olien er antibakteriel. Jeg har ikke prøvet at lave den uden tea tree olie, men jeg forestiller mig, at holdbarheden reduceres uden tea tree olie. 🙂

   Mvh. Jeanette

  1. Hej Cecilie

   Der er så meget, som i glasset på billedet. Vil gætte på omkring 100 ml. 🙂

   Mvh. Jeanette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen