Klargøring af efterårs- og vintergarderoben

I skrivende stund blæser det gevaldigt uden for, og sidste uge bød på en masse regn. Det er tid til at pakke sommertøjet væk og hive regntøj, termotøj og sweatre frem.

Sidste weekend fik jeg ryddet ud i alt Livs tøj. Sommertøjet blev sorteret fra, og erstattet med lidt varmere efteårs- og vintertøj. Vil gætte på at 30 % af tøjet er fra sidste år/starten af året. I skabet hænger hendes kjoler, cardigans og bluser. I de små organizers ligger hendes nattøj, strømper (tykke/tynde), hagesmække, sweatre, tynde bluser, strømpebukser, undertrøjer og uldtøj. I skufferne er hendes bodyer og bukser/leggings. Der er faktisk lidt mere tøj end på billederne, det lå bare i vasketøjskurven. Indrømmer gerne at jeg har gemt det meste af hendes sommertøj. Noget af det har været en smule stort til hende, så håber hun kan passe lidt af det til næste sommer. Jeg fik dog sorteret én bærepose fra, som jeg vil prøve at sælge og enkelte dele giver jeg til genbrug.

Efterårstøjet

Efteråret kan være meget lunefuldt. Den ene dag er det blæsende, overskyet og køligt. Den anden dag skinner solen, og der er næsten ingen vind eller skyer på himlen. Derfor er det vigtigt at ligge inde med lidt af hvert til børnene. Liv har to sæt regntøj, to sæt termotøj (en dragt og et todelt sæt), to par tynde handsker, en tynd hue, et par gummistøvler og et par overgangssko. Derudover har hun også en vindjakke og en fleecetrøje, som jeg iklæder hende det meste af tiden, hvis det blæser udenfor.

Vintertøjet

Jeg skal ikke ud og investere i særlig meget vinterovertøj, da Liv kan passe det meste fra sidste år. Forleden købte jeg et par efterårssko og en uldhue. Nu mangler jeg kun et par vinterstøvler, to uldundertrøjer, en vamset uldcardigan og eventuelt to tynde uldleggings. Jeg ved allerede, hvad jeg går efter. Jeg venter bare på, at Babysam kører med 20 % på alt i butikken. Nogle gange kører Føtex også med procenter på alt børnetøj, og de har ligeledes et godt udvalg af uldtøj.

Tøjet er fra Joha fundet på babysam.dk Støvlerne er fra Superfit og Ecco fundet på Juul-sko.dk

Liv har pt. to flyverdragter. Den ene fra sidste år, som hun godt kan passe lige nu. Ved ikke om den sidder lige så godt, når der er gået halvanden måneds tid. Men ellers har jeg en anden flyverdragt, som var et nummer for stor sidste år. Derudover har hun en vinterjakke, to sæt “skihandsker”, to par tykkere handsker, to tynde uldhuer, en tyk uldhue og en ulddragt til barnevognen.

Sidste år skrev jeg et indlæg om uld og dets egenskaber. Når det bliver lidt køligere vil jeg dagligt iklæde Liv uldundertrøjer og gerne tynde uldleggings, hvis hun skal være udendørs i længere tid af gangen. Jeg har ligeledes en god stak sweatre liggende, som venter på at blive brugt.

Jeg hygger mig enormt meget, når jeg organiserer Livs garderobe. Der er altid styr på hendes beklædningsgenstande, og det er som regel hendes jeg ordner først, når der blevet vasket og tørret tøj. Tøj i små størrelser er bare lidt nemmere (og sødere!) at håndtere end voksentøj 😀

Har du fået klargjort dit barns efterårs/vintergarderobe?

//Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Indlæg oprettet 56

7 tanker om “Klargøring af efterårs- og vintergarderoben

 1. Gid jeg havde så meget styr på tøjet. Jeg har opgivet, når yngste på 5 år selv vil. Så kan jeg rydde op hver dag ?
  Hun genbruger til gengæld en masse fra de 2 store. ?

  1. Den tid kommer sikkert også her inden længe. Min datter åbner ind i mellem skabet, og tager nogle af de små kasser ud med strømper og smider dem på gulvet 😀

 2. Jeg bør få ordnet min yngstes garderobe, han har flere gange de sidste par uger taget en for lille bluse på. Så jeg bør nok lige få sorteret ud i hans garderobe. Og det samme hos den store, så jeg lige kan se om han mangler noget. Umiddelbart tror jeg kun de mangler nye vanter, for der er kun halve par tilbage fra sidste vinter….
  kh Pia

  1. Det er en af de store plusser ved at få ryddet ud i garderoben. Så er det slut med tøj som ikke passer 😀 jeg plejer at rydde ud i garderoben ved hver ‘sæsonskifte’.

   Vh. Jeanette

 3. Vi fik for nyligt ryddet alt det tøj væk, som min datter ikke kan passe mere og så mangler vi bare lige at tjekke om hun kan passe flyverdragten fra sidste år og få købt nye vinterstøvler 🙂

  1. Det er altid så rart, når der er blevet ryddet op, og der kun findes det tøj, som ens barn rent faktisk kan passe…og at det passer til sæsonen 🙂

   Vh. Jeanette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen