Her er opskriften på en lækker omgang jægergryde, som holder til to dage såfremt man er en familie på 2 voksne og 1 lille barn. Jeg synes retten smager bedst sammen med ris, men man kan sikkert også bruge kartofler. Retten indeholder tre slags kød, hvilket for nogle måske er lige lovligt meget. Bacon kan for eksempel undlades, men smagsoplevelsen vil bare ikke være den helt samme. Bacon i tern kan også udskiftes med bacon i strimler, som skæres i stykker. Jeg har før været ude for, at der har været bruskrester i nogle bacontern, og det er en ting jeg slet ikke kan holde ud at tygge på.

Jægergryde
Ingredienser
- 1 Svinemørbrad skåret i små tern
- 200 g bacon i tern
- 1 dåse cocktail pølser
- 3 dl fløde
- 5 dl okseboullion
- 3 spsk ribsgele
- 3 store gulerødder skåret i skiver
- 1 glas champignoner i skiver
- 1 spsk paprika
- 2 spsk hvedemel
- Persille
- Salt og peber
- Kulør (valgfrit)
Sådan gør du
- Bland mel og paprika sammen i en skål og vende svinekødsternene heri.
- Steg baconternene i en gryde med lidt smør. Hæld i en skål, når de er stegt færdigt.
- Steg nu svinekødet i samme gryde og tilsæt bacon, når svinekødet er brunet.
- Tilsæt oksebullion, fløde, ribs og gulerødder.
- Herefter skal retten simre under låg en times tid.
- Tilsæt champignon og cocktailpølser og lad dem blive varme.
- Smag retten til med salt og peber og tilføj evt. kulør til slut.
- Server retten med ris toppet med persille.
Noter

Herhjemme er jægergryde et hit, og det tager ikke særligt lang tid at bikse det sammen 😀
// Jeanette
Uhm, det er altid godt – herhjemme ryger det altid på kartoffelmos.
Mm kartoffelmos lyder faktisk godt. Kunne være jeg skulle prøve det næste gang 😀
Lyder lækkert, det må prøves ♥️