Sådan fjerner du arp fra babys hovedbund

Hvordan fjerner man arp fra babys hovedbund? Hvis din baby døjer med arp i hovedbunden, så læs med her og få tips til, hvordan du nemt kan fjerne udslættet.

Arp?! Første gange jeg hørte det ord tænkte jeg, om det var en forkortelse for et længere ord. Men nej den er god nok. Ifølge Den Danske Ordbog er arp en “ufarlig lidelse hos spædbørn i form af fedtede plamager af skæl i hovedbunden“.

Jeg ved ikke hvor længe Liv gik rundt med arp, før jeg opdagede det. Liv har haft en del hår på hovedet, lige siden hun blev født, så det har ikke været specielt synligt, som hos babyer uden hår. Heldigvis er arp ufarligt og ikke til gene for babyen. Men derfor skal det selvfølgelig fjernes, så snart man opdager det.

Sådan kom jeg arp udslættet til livs

Jeg søgte lidt på nettet og fandt frem til, at arp nemt kunne fjernes derhjemme ved brug af to simple ting – olie og en lusekam.

Jeg masserede mandelolien ind i Livs hovedbund, de steder hvor der var arp, og lod det sidde i et par timer. Herefter kunne jeg ved hjælp af lusekammen skrabe det løse skæl væk. Til slut vaskede jeg håret med en babyshampoo.

Selvom Livs arp udslæt var i en mildere grad, var det nødvendigt med endnu en “behandling”. Jeg gentog behandlingen nogle dage efter og siden da kom udslættet ikke igen.

Der findes forskellige metoder, når man søger på nettet. Ved nogle børn skal olien måske sidde i håret natten over. Det er bare med at prøve sig frem. Hvis udslættet ikke er minimeret efter et par gange, vil jeg råde at du opsøger din læge, så han/hun kan efterse din babys hovedbund.

>>Læs omkring pusletid og babypleje<<

//Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Kilder:
https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=arp

Indlæg oprettet 56

3 tanker om “Sådan fjerner du arp fra babys hovedbund

  1. Jeg havde helt glemt arp, men jeg kan huske at hvert fald den ene af mine drenge har haft det. Men kan slet ikke huske, hvad jeg gjorde for at få det væk. Det der med at hukommelsen blegner haha. Kh Pia

  2. Tak for rådet. Min datter på 6 år havde en del som vi kæmpede med så mon ikke lillesøster på 6 uger også snart får det ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen