Sur sød kylling med grøntsager er et hit herhjemme! Jeg har været lidt i tvivl om, hvad jeg skal kalde denne ret, så endte ud med ovenstående. Det dækker rimelig godt over, hvad retten indeholder. Det er en nem og billig ret, som tilmed er sund og smager godt. Kyllingekødet kan med fordel skiftes ud med “plante kyllingekød”, hvis man er vegetar eller blot ønsker et kødfri måltid. Bulgur kan skiftes ud med ris, men herhjemme spiser vi ofte bulgur fremfor ris. Spinat fungerer også glimrende i denne ret. Hvis du ønsker at bruge spinat, skal det blot tilsættes som det sidste, når du steger grøntsagerne. Jeg har efterhånden lavet sur/sød kylling med grøntsager en del gange, da det ikke tager særlig langt tid at bikse sammen. Hvis der er rester til overs, smager det glimrende dagen efter til for eksempel frokost.

Sur/sød kylling med grøntsager
Ingredienser
- 1 squash
- 250 g champignoner
- 2 stk forårsløg
- 300 g kylling
- 1-2 spsk soyasovs til kyllingen
- 1 tsk olivenolie til stegning
- Bulgur
- sur/sød sovs efter behov
Sådan gør du
- Start med at koge bulguren som anvist på pakken
- Imens bulguren koger, skæres kyllingebryst i mindre mundrette stykker
- Steg kyllingestykkerne på en pande med lidt olie og tilsæt soyasovs til slut. Stil til sidde i en skål bagefter
- Skær squash og champignon i stykker
- Steg grøntsagerne i nogle minutter på samme pande som du brugte til kyllingen
- Skær forårsløgene ud i små ringe
- Anret bulgur, grøntsager og kylling i en skål. Hæld sur/sød sovs på kyllingen og drys med forårsløg på toppen
Noter

>>Kan du lide kylling? Så prøv ovnbagte grøntsager og kyllingelår<<
//Jeanette
Det lyder lækkert. Hvor køber du din sur/sød sauce? Er det et glas ala Uncle Bens? kh Pia
Den jeg har nu, er faktisk bare købt i Lidl. Det er en flaske. Den er dog lidt spicy til små børn, selvom det er sur/sød 😀
Mvh. Jeanette