Vitaminer til dit barn

Vitaminer til børn findes i alskens mærker, konsistenser og smagsvarianter. Har du tænkt over, om dit barn har brug for vitaminer? Og i så fald hvilke skal man købe, og hvor ofte skal barnet have dem? Jeg vil her dele ud af mine erfaringer omkring vitaminer på baggrund af min 2-årig datter.

D-vitamin

For at begynde fra en ende startede jeg med at give Liv d-vitamin dråber fra hun var 2 uger gammel. D-dråber er nødvendigt, da babyer og helt små børn ikke må eksponeres for solens stråler. Herved bliver behovet for d-vitamin til kroppen ikke dækket. Jeg valgte at købe d-dråber af mærket Lactocare, som også indeholder mælkesyrebakterier.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man giver sit barn d-vitamin fra det er 2 uger til 2 år. Hvis barnet er mørk i huden anbefales det, at man fortsætter gennem hele barndommen, da huden ikke optager solens stråler på samme måde, som en lysere hud. Det samme lader sig gælde børn, som er iklædt lange klæder om sommeren.

Multivitamin og fiskeolie

Jeg stoppede med at give Liv d-dråber, noget tid efter hun fyldte 2 år. Herefter gik jeg over til multityggevitaminer, som indeholder d-vitamin. Indtil videre har jeg afprøvet vingummibamser og faste tyggetabletter. Lige nu får hun tyggetabletter fra Omni-Mini, som smager af jordbær.

Senest har jeg købt omega-3 gele tyggetablet fra Eskimo-3. Vi spiser ikke den anbefalede mængde fisk hver uge, hvilket er derfor jeg supplerer op med omega-3. De uger vi har fisk på madplanen lader jeg bare værre med at give tyggetabletten. Tabletten smager af appelsin, og har konsistens som en blød vingummi.

Liv har aldrig haft problemer med at tygge på sine vitaminer. Man skal selvfølgelig være opmærksom herpå, da nogle multivitaminer godt kan være lidt hårde i det. Så kan man bare dele den på midten med en skarp kniv.

Mælkesyrebakterier

Eftersom Liv ikke længere får d-dråber med mælkesyrebakterier, er jeg for et par måneder siden gået over til tyggetabletter, som indeholder mælkesyre der styrker immumforsvaret. Lige nu køber jeg mærket Lacto seven kids, som er en lille tyggetablet med smag af jordbær/hindbær.

Naturligt eliksir

Siden 1 års alderen har jeg givet Liv Biostrath (dråber) hver morgen og aften i forbindelse med måltidet. Biostrath er et naturligt lægemiddel, som er med til at styrke immunforsvaret. Hvis dit barn døjer meget med forkølelse er det værd at gøre et forsøg med Biostrath. Jeg fik anbefalet Biostrath af min mor, som gennem sit netværk (heriblandt dagplejere) har fået gode tilbagemeldinger ved brugen af Biostrath.
Lige nu skifter jeg mellem at give Liv Biostrath og multivitamin.

Om man skal give vitaminer til små børn eller ej, er op til forældrene. Min datter er næsten aldrig syg, og når hun så endelig bliver syg, er det som oftest en let forkølelse. Livs børnepasser har sågar sagt til mig, at hun ikke rammes så hårdt af sygdom, som de andre børn i pasningsordningen.
Vi spiser sundt og varieret, hvilket selvfølgelig spiller en stor rolle for ens helbred. Men jeg føler at vi er i balance lige nu, så derfor vil jeg ikke ændre på, hvilke kosttilskud vi tager. Det skal dog nævnes, at jeg sagtens kan springe en dag eller to over med vitaminer.

Hvilke vitaminer giver du dit barn, hvis du gør?

>>Lav din egen baby frugtmos, som du nemt kan tage med på tur<<

//Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Indlæg oprettet 56

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen