Legetøj der hitter det første år

Hvilket legetøj er værd at investere i, i barnets første leveår? Og hvor meget leger en baby med sit legetøj?

Det vil jeg hermed give et skriv om. Indlægget kommer til at handle om, hvilket legetøj der var et hit i Livs første leveår.

Dengang jeg fandt ud af, at jeg var gravid, gjorde jeg det klart, at vi ikke skulle købe alt muligt legetøj til vores baby..for det ville jo alligevel ikke blive brugt særlig meget, og det er jo også begrænset, hvor meget en baby kan lege med legetøj. Desuden havde jeg også set mange mødre i diverse salgsgrupper, som prøvede at komme af med deres baby’ers legetøj. Legetøj i spandevis!

Jeg købte hurtigt de første par stykker legetøj til Liv, da jeg var gravid i tredje måned. Blev jo nok lidt grebet af hele stemningen omkring det at være gravid, og at jeg nu skulle ud og købe babyting og tøj.

Undervejs kom der flere ting til. Både brugt og nyt. 

Farvet legetøj vs. pastel legetøj

Skal man købe farverigt legetøj eller neutrale/pastelfarvet legetøj til baby? Jeg vil til hver en tid vælge det farverige legetøj. I babys første tid er det vigtigt med farver, da en nyfødt kun ser i sort/hvid og drages af lys og kontraster. Når barnet er halvanden måned gammel, begynder det at lægge mærke til farver og former. Pastelfarvet legetøj er efter min mening udelukkende for forældrenes skyld, så længe barnet er lille. Har selv haft enkelte ting i pastelfarver, men dem har Liv stort set aldrig vist interesse for, og har hørt samme historier fra andre. Læs evt. mere her, hvis du vil gøre dig klog på, hvornår børn kan se farver.

Legetøj det første år

I de første mange måneder er det rangler, aktivitetstæppe, bideringe, kæder, små bamser/nusseklud, spejle, uro, bløde bolde og knitrende legetøj der hitter. Da Liv var omkring 6 måneder, begyndte hun at vise interesse for musisk legetøj f.eks. klaver. Gåvognen blev også hurtigt et hit, da hun var omkring 10 måneder. Vi købte en farverig vogn med diverse funktioner (knapper og lyde) samt en klassisk rød Briovogn. Aktivitetslegetøj til barnevogn og autostol er også værd at huske. En barnevognskæde er jo et klassisk tilbehør, og de kommer i alskens farver, former og materialer. 

Babybutikkerne kører løbende procenter på legetøj. Jeg menes aldrig at have købt noget legetøj til fuld pris. Der har som minimum været 20 %. Nu går jeg heller ikke så meget op i, hvad mærke der står på legetøjet, så man kan jo sige, at jeg har haft frit valg på alle hylder 😉 Men det er i hvert fald værd at huske på de løbende rabatter samt udsalg flere gange om året.

Nedenfor har jeg lavet en collage over noget af det legetøj, som Liv har været ekstra glad for det første år. Hun er stadig rigtig glad for blæksprutten, klaveret og gåvognen. Nussekluden sover hun med, og har den med rundt f.eks i dagpleje, eller når vi er på tur.

Legetøj det hitter det første år
Legetøj der hitter det første år
1//Her 2//Her 3//Her 4//Her 5//Her 6//Her 7//Her 8//Her

Hvor meget legetøj købte du til dit første barn? Og har du gjort nogle overvejelser omkring, hvorvidt du skal købe nyt eller brugt? 🙂

//Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Indlæg oprettet 56

2 tanker om “Legetøj der hitter det første år

  1. Ja det er også det farverige legetøj der har hittet mest hjemme hos os, ved begge piger.
    Vi har dog så heldige (før vi fik den første) at “arve” en del legetøj, så vi har stort set ikke købt nyt legetøj til dem.
    Og nu, kigger jeg også altid om jeg kan finde et alternativ brugt, før jeg køber nyt 🙂 Ofte fejler det brugte intet 😉

    /Rikke

  2. Pingback: Mug i badeænder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen