1-års undersøgelse

I går var Liv til 1-års undersøgelse hos lægen. Efter en lille snak om hvordan det går med hende i dagligdagen, skulle lægen lytte og mærke til hendes krop. Der var ikke noget at komme efter, men havde nu heller ikke forestillet mig andet 🙂  Noget jeg var spændt på var, hvor meget hun vejede, og hvor lang hun var blevet. Jeg vejede hende for ca. 1½ måned siden til præcis 9 kg. Inden lægen gik i gang, tippede hende til 9,7 kg og 74 cm. Det viste sig, at hun vejede 9,2 kg. Det blev jeg meget overrasket over, for synes hun spiser godt og det er efterhånden ret hårdt at bære rundt på hende. Lægen forklarede, at det sikkert er fordi, hun bevæger sig meget, hvilket giver god mening. Hun kravler, rejser og går (med gåvogn) nærmest hele tiden, så der bliver forbrændt nogle kalorier hver dag. Lægen målte Livs hoved til 44 cm og kroppen..hold nu fast.. 76 cm lang! Da vi var til sundhedsplejerske til 8 måneders tjek, var hun 69,5 cm. Så hun er godt nok vokset meget på 4 måneder.

Vaccination

Vi har valgt at følge det danske børnevaccinationsprogram, så udover at blive undersøgt, fik hun to stik, et i hvert lår, mod difteri, stivkrampe samt kighoste og polio. Der har været meget snak om forældre, som ikke vil lade deres børn vaccinere evt. pga. bivirkninger. Men jeg er nu glad for, at vi har valgt at følge programmet. Synes ikke man kan være bekendt ikke at lade sit barn vaccinere. Det kan medfølge en lang række risici, hvis ikke ens barn vaccineres, heriblandt at smitte andre børn, f.eks. i institution, med sygdomme, som kunne have været undgået med et enkelt stik. De eneste bivirkninger Liv har fået (ved alle vacciner) er, at hun bliver mere pylret om aftenen. Hun vil helst bare ligge og sove op af en. Dette gjaldt selvfølgelig også i går. Om natten var hun lidt varm, men her til morgen, var hun helt sig selv igen.

Såå træt efter lægebesøg.

Næste børneundersøgelse er om 3 måneder, når Liv er blevet 15 måneder. Tjek evt. Statens Serum Institut, hvis du vil se en overskuelig tidslinje over vaccinationer og børneundersøgelser.

//Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Indlæg oprettet 56

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen