Sparetips

Sparetips

Vi kender det vist alle sammen. Jo mere vi sparer det ene sted, des flere penge har man mellem hænderne til at bruge et andet sted. Jeg går for det meste op i at spare, der hvor man nu kan. Der er selvfølgelig perioder, hvor der bruges penge på ting, som man måske godt kunne have undværet. Det tror jeg også alle folk kender til. Men i det mindste er jeg blevet bedre til at undgå impuls/fejlkøb. Ifølge min netbank bruger jeg pt. flest penge på mad. Bruger næsten ingen penge på mig selv mere efter jeg er blevet mor, men okay, nu er det jo også Liv, som er midtpunktet 🙂

Der er mange små ting, som man kan gøre i det daglige for at spare. Sæt evt. et mål for, hvad de ekstra penge skal bruges på. Jeg går f.eks. op i at bruge penge på ferie og oplevelser (når alle udgifter er betalt vel at mærke). Derudover kan jeg godt lide at have økonomisk frihed, forstået på den måde, at jeg kan tillade mig at bruge penge på f.eks. en tur i ZOO, købe et stykke tøj eller spise brunch på en restaurant, selvom jeg er halvvejs igennem en måned. Det handler om at prioritere.

Inden jeg blev gravid handlede jeg meget på Trendsales – både som sælger og køber. Har sparet mange penge ved at købe (mærke) kosmetik/hudprodukter derinde, som kun var brugt få gange eller stadig var uåbnet. Man kan altså være heldig ind i mellem. Så orienter dig på forskellige køb/salg sider, hvis der f.eks. er en pudder du gerne vil købe, men ikke gider give 250 kr. for den.

Jeg har samlet en række tips til, hvordan man kan spare lidt ekstra i det daglige. Det skal lige nævnes, at vi er to voksne og én baby, som bor i lejebolig. Rådene er ud fra, hvad jeg selv gør.

Husholdning og indkøb:

 • Minimer impulskøb
 • Forbered dine indkøb hjemmefra
 • Lav mad til 2 dage af gangen
 • Køb madspildsvarer (kød kan fryses ned!)
 • Drop færdigretter og lav maden selv
 • Frys dine madrester ned, eller gem dem til frokost dagen efter
 • Husk at samle dine pantflasker sammen og indlever dem

Hjemmet og tøj:

 • Spar på vandet, ta’ hurtige brusebade (jeg bruger kun 2 min på bad, og 10 min hvis jeg skal vaske hår, barbere ben og bruge hårkur)
 • Sluk for vandet når du sæber dig ind
 • Gå efter varer på udsalg eller når butikker kører med f.eks. 20 % på alt
 • Søg efter alternativer til dyre mærker (både dagligvarer og tøj)
 • Gå på jagt i genbrug
 • Fyld vaskemaskinen op (jeg vasker hver halvanden uge)
 • Hæng tøj til tørre i stedet for at bruge tørretumbler (jeg bruger kun tørretumbler til håndklæder)
 • Sluk for dine el apparater når du ikke bruger dem
 • Sortér ind i mellem i dit tøj og sælg ud af det du ikke længere bruger eller giv det til genbrug

Når du skal på tur:

 • Medbring mad og vand hjemmefra, hvis du er væk nogle timer
 • Medbring selv mad, når du skal ud at rejse med tog eller fly (er simpelthen for nærig til at give 60-70 kr. for en lufthavnssandwich :P)
 • Lav din egen babymad-to-go (læs hvordan du laver din egen babymos)

Andre tips:

 • Overvej om du virkelig har brug for den ting, du står og skal til at købe
 • Hav begrebet ”Nice to have” eller ”need to have” i mente
 • Tank fuld tank på bilen, når benzinpriserne er lave
 • Ta’ cyklen i stedet for bilen, hvis det kun drejer sig om nogle kilometer
 • Lad værre med at udskifte mobil, tv eller anden elektronik hvert år, bare for at have det nyeste
 • Hvis det er muligt, ta’ på ferie uden for sæson
 • Gør brug af rabatkuponer eller online tilbud, når du skal på restaurant/café
 • Lad børneudstyr gå i arv
 • Spar op eller ønsk dig de lidt dyrere ting i gave

>>Læs om mine gode køb og tips til den første tid med baby<<

Har du andre gode råd til at spare i hverdagen?

//Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Indlæg oprettet 56

5 tanker om “Sparetips

 1. Hej
  Det er nogle rigtig gode sparetips, du har skrevet der. 🙂

  Vi sparer også på mange områder, der ligner dine. Eks. vi har bil. Aldi ligger ret tæt på, hvor vi bor. Når jeg skal købe stort inde, har vi en rullemarie også kaldet pensionistvogn, som jeg tager med. Der kan være meget i den, og jeg sparer på benzinen til bilen. 😉

  1. Tak ?
   Uh ja “pensionistvognen” er også et hit her! Vi har faktisk to styk endda. Der kan være overraskende mange varer i sådan en vogn ?

  1. Så sandt, så sandt ?
   Der kan være gode perioder og dårlige perioder. Man skal aldrig glemme sin økonomi, altid hold styr på den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen