Opskrift: vietnamesisk nudelsalat

Jeg elsker hjemmelavet mad, hvilket afspejler sig i den mad jeg som oftest laver. Det er sjældent jeg køber en færdigret og varmer den i ovnen. Bloggen vil også indeholde opskrifter, og de meste er familievenlige. Er ikke så god til at finde på mine egne retter fra bunden, så søger ofte inspiration på hjemmesider, blogs eller i bøger, hvorefter jeg ændrer lidt på ingredienslisten. Den første ret jeg vil præsentere, er en vietnamesisk nudelsalat, som smager rigtig godt! Jeg plejer at lave den til aftensmad, men tænker at den også sagtens kan fungere som frokost eller en to-go ret.

Opskriften nedenunder er til 2 personer. Der er altid lidt tilovers. Man kan selv justere mængden efter hvor sulten man er, eller hvor mange personer der spiser med.

Tid: ca. 1 time

Ingredienser:

  • 1 svinefilet
  • 1 tomat
  • Agurk
  • 1 gulerod
  • Bønnespirer
  • Mynte
  • Koriander
  • ½ peperfrugt
  • ½ pose sukkerærter
  • Radiser
  • Risnudler
  • Hakkede peanuts

Til sovsen:

  • 1-2 Chili
  • Fiskesovs
  • 2 limefrugter
  • 1 tsk. sukker

Fremgangsmåde:

Start med at stege svinefileten, gerne noget tid inden du skal begynde på maden. Når den er færdig og afkølet, skæres kødet i tynde skiver.

Sovsen: Hæld lidt fiskesovs i en lille skål, tilsæt sukker, limesaft og rør rundt til sukkeret er opløst. Hak chili i bitte små stykker og kom det i sovsen.

Hæld kogende vand over risnudlerne og lad dem stå i en skål.

Begynd nu at skylle og hakke alle grøntsagerne. (Jeg bruger en maskine til agurk og gulerod. Et mandolinjern kan også anvendes)

Skyld risnudlerne under koldt vand.

Jeg plejer at anrette alle ingredienserne på tallerkner, så man selv kan blande sin nudelsalat ved spisebordet.

Mynte, koriander og hakkede peanuts kommes på toppen af salaten.

Brug eventuel en saks til at klippe mynte og koriander med, det er nemmere.

//Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Indlæg oprettet 56

3 tanker om “Opskrift: vietnamesisk nudelsalat

    1. Uh ja friske forårsruller er heller ikke dårligt ? den her opskrift er i hvert til at gå til. Der er bare så meget, som skal snittes. Men resultatet er det værd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen