Opskrift: Hjemmelavet frugtmos

Jeg laver stort set al mad fra bunden til Liv. Ind i mellem får hun da også noget færdigmad fra supermarkedet (pulvergrød eller smoothie), men da jeg selv foretrækker hjemmelavet mad, synes jeg bestemt også at Liv skal have det. Derudover er det også økonomisk fordelagtigt at lave maden selv, end at skulle købe det.

Liv elsker frugtmos, og i stedet for at mose frugten hver gang hun skal have en portion, har jeg investeret i doddle bags, som er lidt a la de samme beholdere frugtmos i supermarkeder kommer i. Fordelen ved doddle bags er bare, at de kan genanvendes, så længe de bliver rengjort efter brug. Hvor smart er det lige? Derudover kan de fryses, så når man har lavet en ordentlig portion mos, så er det bare med at få dem på frost. Så er der til den næste lange stykke tid. Jeg købte mine doddle bags i Ønskebørn til 160 kr, men de kan sikkert også fås i de andre store babykædebutikker eller online.

Jeg har eksperimenteret en del med forskellige slags frugter, og heldigvis har Liv taget godt imod dem alle sammen. Så det er meget nemt at lave frugtmos til hende. Jeg vil her give nogle forslag til frugtmos sammensætninger, som jeg plejer at lave dem.

Selve fremgangsmåden er den samme og meget simpel. Fast frugt bliver kogt op (f.eks. æble eller abrikoser) og ved blød frugt (mango, kiwi eller pære) bruger jeg bare stavblenderen. Et tip er at anvende moden frugt, så smager det af mere. Det er i hvert fald min erfaring.

Her har jeg kombineret æble/abrikos, mango/banan og så ren mango.

Der vil komme mange flere opskrifter på babymad her på siden.

// Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Indlæg oprettet 52

2 tanker om “Opskrift: Hjemmelavet frugtmos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen