babyudstyr jeg ikke kunne være foruden

Babyudstyr jeg ikke kunne være foruden

Der findes et hav af babyudstyr til vores guldklumper, og mange af tingene kan være overflødige. Markedet for baby- og børneudstyr er eksploderet, og forbrugerne vildledes sommetider til at tro, at de rent faktisk HAR brug for det givne udstyr, selvom det måske kun er ”nice-to-have”. Jeg vil her give mine bud på noget udstyr, som jeg var særligt glad for, da Liv var baby.

Udover de elementære ting som barnevogn, tekstiler, autostol og stimulerende legetøj har der været en række ting, som jeg ikke har kunne være foruden. Listen er ikke i prioriteret rækkefølge.

Bæresele

Jeg har været SÅ glad for at bruge bæresele. Det giver fleksibilitet idet begge arme er frie, og man kan for eksempel gøre rent derhjemme, mens ens baby sover i selen. Liv har altid været en tryghedsbaby og elsket at være tæt, så når jeg har været ude og hun har grædt, hjalp det altid at tage hende i bæreselen. Når baby er stor nok, kan baby sidde modsat i selen og se ”verden”.

Lift

Vi købte en brugt lift til vores barnevogn, som vi tog i brug allerede den dag Liv kom til verden. Jeg ved ikke hvor mange der bruger lift i dag, men jeg synes den er praktisk i og med, at man nemt kan tage liften ud af barnevognen, hvis baby ligger og sover. Liften er også god, hvis man er hjemme hos nogle, og man ikke lige gider tage barnevognen med, så kan baby for eksempel ligge og sove i liften i et andet værelse.

Skråstol

Skråstolen har været rigtig praktisk, når jeg har skulle ordne nogle ting, hvor jeg ikke har haft mulighed for at have en baby på armen. Jeg har brugt skråstolen, når jeg f.eks. skulle i bad og Simon ikke var hjemme. Mine brusebad tager kun få minutter (uden hårvask), så mens jeg var i bad, sad Liv i skråstolen på badeværelset og kunne kigge på mig. Skråstolen har også været med i vaskekælderen (vi bor i lejlighed og har fælles vaskerum), hvor Liv har siddet i stolen, mens jeg satte vaske over. Det samme gælder sig i køkkenet – nogle gange har Liv siddet i stolen, mens jeg har lavet mad.

Vugge på hjul

Vi brugte sjældent vuggefunktionen på Livs vugge, når hun skulle sove. I stedet skubbede vi den roligt frem og tilbage på hjulene. Det mindede om barnevognens bevægelse, og på den måde kunne vi nemt få hende til at sove hendes daglige lure, når vi var hjemme i lejligheden. Det er ikke alle som køber en vugge, men vi har været glade for den. Selve ”rummet” er heller ikke så stort som i en tremmeseng, hvilket skaber mere tryghed, når babyen ikke er særlig gammel.

Babyalarm

Er der nogen, som ikke ejer en babyalarm idag? Tror det næppe…en babyalarm er uundværlig, hvis man lader sit barn sove, uden at man selv er tilstede. Vi har haft babyalarmerne med rundt flere steder, da de nemt kan være en en håndtaske. Vi brugte modellen Neonate.

Babyudstyr som var unødvendigt for os.

Babynest

Et eksempel på noget babyudstyr, som er meget populært, er en babynest. Vi købte en brugt babynest, som Liv skulle sove i, i vores seng, men hun havde bestemt ikke lyst til at sove i den. Jeg endte med at sælge den igen. Jeg kan sagtens se fordelen i en babynest, i det den fungerer som et alternativ til en lift. Men hos os fungerede den bare ikke.

Bad indsats

Liv har aldrig brudt sig om at komme i bad som baby. Vi havde købt en brugt badindsats, som vi forestillede os, at Liv skulle sidde/ligge i, når hun skulle bades. Den blev dog kun brugt nogle gange, da vi erfarede, hun følte sig mere tryg, når hun blev holdt i vores arm.

Har du købt noget babyudstyr, som du sidenhen aldrig fik brugt, eller ikke levede op til dine forventninger?

//Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Indlæg oprettet 56

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen