Jeg har bagt denne glutenfri mandelkage mange gange på det sidste, fordi den er super nem og så smager den virkelig godt. Den egner sig nemt til alle anledninger: fødselsdag, kaffebord eller barnedåb. Kagen er let i det og passer perfekt i samspil sommerens mange bær.
Mandelkage med flødeskum og bær
Equipment
- Håndpisker
- Blender
Ingredienser
- 3-4 styk Æggehvider
- 150 g Sukker
- 200 g Mandler
- 250 ml Fløde
- Friske bær fx jordbær, blåbær eller hindbær
Sådan gør du
- Pisk æggehvider stive
- Tilsæt sukker og pisk til massen fortsat er stiv
- Blend mandlerne til mel, og vend det i massen
- Hæld massen i en rund bageform foret med bagepapir. Massen bages ved 175 grader i 25 min (i alm. ovn)
- Når bunden er bagt færdig og afkølet, vaskes og duppes bærerne tørre.
- Pisk fløden til skum, som du smørrer oven på bunden
- Dekorer kagen med bær
Noter
Bunden kan med fordel laves dagen forinden.
Mandelkagen smager bedst samme dag, da flødeskummen hurtigt falder sammen, og gør den mere ‘smattet’ dagen efter.
Den ser lækker ud?
Tak 😀 det er blevet en af mine yndlingskager.
mvh. Jeanette