Min morgenrutine med en 1-årig

Hvordan ser en helt almindelig morgen ud, når alle skal afsted på arbejde og i dagpleje?

Det vil jeg give et lille skriv om.

Pt. er jeg i virksomhedspraktik, så vi står lidt tidligere op end sædvanligt (normalt står vi op ca. 07.30). Simon tager toget inden vi står op, så jeg er alene med Liv om morgenen. Vi er ret priviligerede, da jeg har fleksible mødetider, men jeg forsøger stadig at møde så tidligt som muligt. Jeg går meget op i, at man ikke stresser om morgenen, og man får spist sin morgenmad..ellers kan jeg sket ikke fungere 🙂 Om aftenen forbereder jeg en del ting såsom at lægge tøj frem (både mit og Livs), gå i bad, pakke min taske til arbejde og klargøre min morgenmad (putte havregryn + rosiner i skål). Derudover tjekker jeg vejrudsigten, så jeg ved, om jeg skal tage bilen eller cyklen. Foretrækker helt sikkert at cykle, så får man både frisk luft, motion og man undgår morgentrafikken. Hader virkelig at holde i kø, når man ikke skal så langt! Dagplejen ligger kun 5-10 min væk på cykel og mit praktiksted ligger 15-20 min væk, så jeg klager skam ikke. Vi plejer at bruge 1 time og 10/15 min at gøre os klar om morgenen. Aner ikke om det er meget eller lidt, men vi har en dejlig rolig morgen uden at stresse.

Liv spiser morgenmad
Min morgenrutine i kronologisk rækkefølge:
 • Vækkeuret ringer kl. 07.00, og Liv sover som oftest lidt længere end mig (jeg vågner som oftest lidt før 7)
 • Jeg står op, går på WC og tager tøj på
 • Bagefter forbereder jeg vores morgenmad og stiller det frem på spisebordet
 • Liv plejer at vågne nu, hvor jeg starter med at skifte hende og give hende tøj på
 • Vi spiser begge morgenmad
 • Jeg går ud og skyller skålene fra maden, mens Liv leger i stuen
 • Jeg børster tænder, renser hud, tager creme og pudder på og sætter hår
 • Liv får børstet tænder
 • Jeg tager overtøj og giver efterfølgende Liv sit overtøj på
 • Kl. 08.10 Vi går ned til bilen og kører afsted eller tager cyklen alt efter vejret

Liv er I dagplejen ca. 08.20, og jeg er i praktikken ca. 08.40. Alt er selvfølgelig +/- pga. trafik og vejrforhold 🙂

Det var så min morgenrutine med en 1-årig 🙂 Hvor lang tid bruger I på at gøre jer klar om morgenen, og er der nogle faste ritualer, som I bare ikke må springe over?

// Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Indlæg oprettet 56

6 tanker om “Min morgenrutine med en 1-årig

 1. Det ligner vores morgen – lige bortset fra, at vi alle går i bad her. Jeg ELSKER mit morgenbad og det er lettest, hvis min datter får lov at sidde i sit badekar. På den måde får vi en rolig start på dagen. Vi bruger også ca. 5 hvarter:)

  1. Jeg ville slet ikke kunne få min morgen til at fungere med et bad. Mest af alt fordi jeg ville bruge for langt tid på badeværelset så 😀

 2. Vi har en ret lang morgenrutine. Oftest er vi oppe ved 6 tiden, ser tv og hygger inden den står på morgenmad og herefter får ungerne tøj på. Vi har faktisk ikke nogen helt præcis morgenrutine, men din post har inspireret mig til at sætte tingene lidt mere i system, det kan nemlig godt blive stresset her, selvom vi først går ud af døren 2 timer efter vi står op ca.

  1. Dejligt jeg har kunne inspirere dig. Tiden går simpelthen så stærkt om morgenen, så er glad for, at jeg har fået opbygget en rutine der pt. holder 😉

 3. Vi har en aftale om at manden tager børnene om morgen – da jeg tager dem om natten. Vi har en på knap 4 år og en på 2.5 år.
  – Mellem 5 og 6 står mand og børn op (børnene vågner af sig selv, de måtte gerne sove længere). De sætter sig i stuen og ser tv, leger eller spiser morgenmad.
  – klokken 6.25 står jeg op, går på toilet, børster tænder og tager tøj på.
  – klokken 6.30 giver jeg pigerne tøj på hvis de ikke selv har gjort det, og børster deres tænder.
  – klokken 6.40 tager vi overtøj på.

  Vi kører hjemmefra 6.45 og det er mig der aflevere og henter børn 4 ud af 5 dage. De bliver afleveret til morgenmad i vuggestue/børnehaven og spiser derfor maden der. Jeg selv spiser først engang op af formiddagen eller noglegange først om aften faktisk hvis jeg har en travl arbejdsdag. 🙂
  Jeg møder 7.30 🙂

  Selvom det kan virke presset og hektisk når man læser det, så fungere det faktisk upåklageligt – pigerne er glade 9 ud af 10 morgener og det har kørt som ovenstående de sidste 1.5 år hvor den lille har gået i vuggestue 🙂 ..

  Dejligt med en fleksible praktik! Hvad er du i praktik som? 🙂

  1. Hvor lyder det dejligt, at I har fået det til at fungere med en “deleordning” (kan man vel kalde det) blandt opgaverne. Så længe rutinerne passer til familien og det hele fungerer, er det jo bare det bedste. 🙂

   Jeg var i praktik som kommunikationsmedarbejder i en lille privat virksomhed. Er stoppet igen efter jeg var der i en 1 måned. Min morgenrutine fortsætter dog stadig de fleste af ugens dage, da min datter er i dagpleje fra 8.30 til middagstid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen