Her kommer en opskrift på en vegetartærte, som jeg har lavet masser af gange. Ind i mellem er det fint med en kødfri dag, og så er denne vegetartærte et godt alternativt – og samtidig børnevenlig. Den smager ligeledes godt dagen efter, hvis man f.eks. tager den med i madpakken.

Tid:
Ca. 30 min. forberedelse
Ca. 50 min. i ovnen på 180/200 grader
Ingredienser:
- 1 tærtebund (jeg plejer at købe færdiglavet dej)
- En lille pose spinat
- Nogle kartofler
- 2-3 store tomater skåret i skiver
- Feta i tern
- 4 æg
- Creme Fraiche
- Salt & pepper (salt undlades hvis baby skal spise med)
Fremgangsmåde:
- Start med at skære kartoflerne i små tern og kog dem. Hold øje med dem løbende, så de ikke bliver overkogt.
- Derefter putter du dejen i et tærtefad og prikker små huller i bunden.
- Skyld spinaten og kom det i tærtefadet.
- Herefter kommes kartoffelternene i, så fetaosten og til slut lægges tomatskiverne øverst.
- Pisk nu æggene sammen med et piskeris.
- Kom halvdelen af en dåse creme fraiche i, tilføj salt og pepper og rør rundt.
- Hæld massen oven på tærten og sørg for, at det er fordelt godt rundt over det hele.
- Bag tærten ved 180/200 grader i ca. 50 min. Overfladen skal være gylden.
Vi plejer at servere en skål blandet salat sammen med vegetartærten, så er der nemlig mad nok til to dage 😀
Velbekomme!
//Jeanette