På besøg i Den Fynske Landsby

For noget tid siden tog Liv og jeg en tur i Den Fynske Landsby (DFL). Jeg havde længe gået med tanken om at tage af sted, så da anledningen bød sig, kørte vi afsted en formiddag. Solen skinnede højt fra en skyfri himmel, og temperaturen var højere end forventet. Vi fandt hurtigt en p-plads og trillede hen til indgangen for at købe en billet. Udover at det er Livs første besøg, er det også min første gang i landsbyen.

Det første vi så, var grisene, som hyggede sig i mudderet. Herefter gik vi videre og startede med at besøge højre side af landsbyen, som ses på kortet herunder.

Inden vores besøg havde jeg orienteret mig på DFL’s website for at se tilgængeligheden for kørestolsbrugere. Som en god tommelfingerregel kan man altid kigge efter tilgængeligheden for kørestolsbrugere, når man har klapvogn eller barnevogn med. Hvis den er god for folk i kørestol, er den også god for klapvogne/barnevogne. I DFL forekommer der store brosten ved nogle af husene. Jeg skulle selvfølgelig prøve at køre ind, men måtte hurtigt vende om. Det duede hjulene simpelthen ikke til!

Ser man bort fra stederne med brosten, er det nemt at komme rundt via. stisystemerne. Liv faldt forholdsvis hurtigt i søvn, hvilket betød, at jeg gik rundt i næsten hele landsbyen inden hun vågnede igen. Herefter kunne vi gå ind i nogle af husene og kigge, mens klapvognen stod uden for. Jeg vil IKKE anbefale at tage klapvogn med ind i de gamle huse.

Ca. i midten af landsbyen er der placeret bænke og borde, hvor man kan spise sin mad blandt heste, grise og høns. De fritgående høns var meget nærgående, særlig hanen, og ville gerne have fat i madrester. De var til stor underholdning for Liv. Fik desværre ikke billede af det, da jeg var bange for, at de skulle hakke ud efter Liv 😛

Der er mange dyr at se på (grise, heste, kaniner, høns, geder, køer, får, katte og ænder), men pga. varmen befandt størstedelen sig indendørs.

Efter vi havde spist frokost var vi rundt og se de gamle huse inden i. Det er lidt vildt at tænke på, hvor lidt plads en familie levede på, og hvor lave de var var dengang i 1800-tallet. Vi sluttede besøget af, efter Liv begyndte at græde, og bare ikke ville sidde mere i klapvognen. Der var trods alt også gået 2,5 time – længere tid end jeg havde regnet med.

Bedømmelse af Den Fynske Landsby

Den Fynske Landsby er en fin attraktion, som egner sig særligt for familier og historieinteresserede. Der er dog ikke så meget at lave for en baby. Men tænker stadig de visuelle indtryk, har sat sit spor i Liv. Der var jo en masse ting, som hun ikke havde set før. Tænker at stedet er bedst egnet for børn over 2 år. Jeg vil anbefale at tage derhen, når vejret skifter mellem at være sol og overskyet. Dels pga. at dyrene søger indendørs i skyggen, hvis det er for varmt, og dels fordi det godt kan blive hårdt at gå rundt med små børn i varmen. Det er selvfølgelig individuelt, hvad man er til, men det blev lidt for varmt at skubbe en klapvogn i 30 grader uden vind 🙂

Lidt praktisk info:

  • Det er muligt at låne en trækvogn ved indgangen. Meget praktisk hvis man har mindre børn og selv medbringer mad.
  • Der findes 2-3 toiletter i landsbyen, hvoraf der er et puslerum ved indgangen.
  • Man kan købe mad og drikkelse i en lille café.
  • Der findes sidde- og spisepladser rundt omkring i landsbyen.
  • Der afholdes arrangementer. Man får udleveret en dagsplan ved indgangen, når man køber billet. Ellers kan man se i kalenderen på websitet.
  • Vær obs på brosten og forhøjninger, som kan gøre det svært at manøvrere en barnevogn rundt.

Priser i DFL

Det koster ikke alverden for entre. Jeg gav 75 kr. og børn under 2 år er gratis. Priserne varierer alt efter sæson (som så meget andet). Priserne for 2018 ser således ud:

Jeg købte ikke noget mad eller drikkelse i landsbyen, så dér ved jeg ikke hvordan priserne ligger.

Hvis du planlægger et besøg i DFL, så tag et kig på deres website.

// Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Indlæg oprettet 56

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen