Pusletid og babypleje

Da jeg var gravid, søgte jeg inspiration på Instagram til indretning af babyværelse og pusleplads. Men i og med at både babyværelse og pusleplads blev inddraget til opbevaring og kontor, efter at Liv kom til verden, har vi måtte finde andre alternativer. Lige nu har Liv sit legetøj i stuen, hvilket i og for sig er helt fint. Puslebordet er flyttet ind i soveværelset. Det er noget trængt efterhånden, men synes selv jeg har formået at indrettet området fint. Pladsen er i hvert fald udnyttet!

Hvis du er kommende mor, vil jeg her komme med ideer til, hvilket udstyr der er værd at investere i, når der skal indrettes pusleplads. Derudover vil jeg også fortælle om Livs puslerutine.

Puslepladsen

Det er vigtigt, at man har alt inden for rækkevidde, så du kan nå det med din ene hånd, mens den anden holder på baby. De første par måneder bevæger baby sig selvfølgelig ikke så meget, men efterlad aldrig dit barn alene på puslebordet. Heller ikke 15 sekunder!

Vi købte et brugt traditionelt puslebord med to hylder for neden. Jeg ved, at der også er mange, som foretrækker lukkede møbler, hvilket er smart, for så kan man gemme alt rodet væk 😀 Simon har monteret en lille hylde på højre side af puslebordet, så alle de nødvendige pusleting er lige ved hånden.

På den lille hylde har jeg: vand, vat, vådservietter og stofble.

På den øverste hylde har jeg: bleer, klude, stofbleer, neglesaks og plejeprodukter.

På den nederste hylde har jeg et mindre lager af: ammeindlæg, vådservietter, vat, plejeprodukter, øretermometer, hårbørste, svømmebleer, sæbe, shampoo og bleposer.

Udstyr til puslepladsen

Det fine puslesæt er et jeg har købt af en dame på Facebook. Hun syer selv puslesættene, og de laves i mange forskellige farver. Så hvis du vil have noget fint og hjemmelavet, som ikke koster en bondegård, så tjek hendes gruppe ud på Facebook ”Puslesæt Lisbeth”.

Leander puslepuden er en som jeg har købt på Reshopper for ikke så lang tid siden. Den gamle puslepude fungerede også godt, men den fra Leander er en anelse længere. Så da jeg tilfældigvis så en, som solgte den meget billigt (125 kr.!), slog jeg til. Ellers har jeg ikke så mange krav til en puslepude, andet end den skal være nem at vaske eller tørre over.

Invester også gerne i en uro, så den lille har noget at kigge på. Jeg har en uro fra Ikea og en musikuro fra Müsli. På trods af at Liv ikke virker ligeså interesseret i uroerne mere, har de skabt glæde, da hun var mindre. Nu er hun mere interesseret i at gribe fat i tingene rundt om hende.

Jeg ved, at er delte meninger, om man skal have en blespand eller ej. Vi fik en Angelcare blespand gratis i Babysam, da vi hentede vores babystartpakke. Vi bruger den dog ikke med de originale refillposer. I stedet smider vi bare de almindelige bleposer ned i spanden. Synes det er for dyrt med refill, og sådan som vi gør nu, har fungeret lige siden Liv kom til verden.

Siden Liv har været ca. 1½-2 måneder, har vi ikke skiftet hende om natten. Ved natskiftning er det en god ide, at have en lampe med svag belysning. Tænder du for meget lys, risikerer du bare, at din baby bliver lysvågen, og så kan man bruge ekstra tid på at få den til at sove igen. ZzZzZz

Livs puslerutine

Jeg bruger ikke ét specifikt blemærke. Faktisk kan jeg godt lide at veksle lidt mellem mærkerne. Der er dog ét mærke jeg holder mig til, når det kommer til natbleer, og det er Pampers baby-dry. De holder hele natten (10-12 timer), uden at der sker uheld. Når der er tilbud på store blepakker i Bilka, køber jeg som oftest Pampers baby-dry og Libero comfort eller up & go. Ellers køber jeg bleer i Lidl eller Føtex’ eget mærke Levevis. Synes buksebleer er rigtig gode, og så er de nemme at tage på/af.

Til rengøring af bleområdet anvender jeg vat og vand. Synes helt klart det fungerer bedst og er mest håndterligt. Bruger kun vådservietter, når jeg er på farten, eller når hun har lavet nr. to til at tage det værste. Favorit vådservietterne er dem fra Huggies (koster 10 kr. i Normal). De er meget våde i det, og så ”giver” de sig ikke, som nogle af de andre vådservietter jeg har prøvet. Indtil videre har Liv ikke haft nogen problemer i bleområdet udover lidt rødmen, som jo ikke kan undgås. Zinksalve hjælper altid! Her har jeg ikke nogen favorit. Har prøvet lidt af hvert, og synes de alle sammen har virket, uanset om de er købt i Føtex, Fakta eller en helsebutik.

I takt med at Liv er blevet ældre og nu kan kravle, er hun virkelig livlig, når hun skiftes. Hun forsøger hele tiden at vende sig rundt og tage fat i ting, eller kigge i spejlet, som hænger over hendes hoved. Til tider kan hun også blive utilfreds, når hun skal have bleen på. Hun elsker friheden, hvilket jeg godt kan forstå, for det må da heller ikke være sjovt at gå med ble 24/7 😛

Must haves til puslepladsen
 • Puslepude
 • Puslebord (hvis ikke du anvender f.eks. bordet på badeværelset)
 • Bleer
 • Vådservietter
 • Plejeprodukter (zinksalve, babypudder og lign.)
 • Vat eller skumklude (hvad du nu foretrækker at rengøre med)
 • Beholder til vand (hvis ikke puslepladsen er ved siden af en vandhane)
 • Uro eller andet legetøj, som baby kan kigge på
 • Bleposer og en blespand (eller almindelig pedalspand)
 • Stofbleer (Føtex og Bilka har fine billige stofbleer)
 • Natlampe
 • Organizers (jeg har både stof puslesæt og stabelkasser)

Har du tips til, hvordan man kan indrette en hyggelig pusleplads? 🙂

//Jeanette

Følg mig gerne på Instagram, Facebook eller Pinterest 🙂

Indlæg oprettet 56

3 tanker om “Pusletid og babypleje

 1. Leanders puslepude er oceaner bedre end de standard puslepuder – vi var heldige at få én i gave, men hold da op en god pris du fandt dig!

  Og hvor er det egenligt sjovt – alle pigemødre jeg kender siger thumbs up til Pampers; alle drengemødre (inkluderet mig selv) skyer dem som pesten.

  Uanset er det en rigtig fin pusleplads (: Mine unger bliver puslet på badeværelset så der er pænt kedeligt, men der er i det mindste en håndvask lige ved siden af 😉

  1. Ja, troede heller ikke mine egne øjne, men den var god nok!

   Tak! 🙂 Jeg ville rigtig gerne have pusleplads på badeværelset, netop for at have håndvasken ved siden af. Men det er udelukket her hvor vi bor 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen