Så blev jeg ‘alenemor’

Jeg vidste, at tiden ville komme før eller siden, og midten af maj blev starten på min nye tilværelse som ”alenemor”. Simon har fået arbejde efter lidt over et halvt år på dagpenge 🙂 Han blev færdiguddannet sidste år og gik over på dagpenge, hvilket har været super dejligt. Hvor mange fædre får lov til at ’gå hjemme’ med deres nye baby i så lang tid?

Nå men de sidste 2 uger, har bestemt ikke været kedelige. Har foretaget mig en del ting med Liv, og synes rent faktisk, at tiden er gået stærkt. De fleste mødre går jo alene med deres baby, når faren har holdt de 2 ugers valgfri barsel, og har tit hørt historier om, at nogle keder sig og savner at komme ud blandt andre. Så længe man selv gør noget for det, behøver man altså ikke sidde hjemme hele dagen og kun være sammen med sit barn. Der er masser af gratis glæder at give sig til. Nu er jeg så heldig, at det er den perfekte årstid til at være udendørs pt., så jeg får gået en masse ture, hvilket min datter elsker. Kører som oftest afsted om formiddagen, stiller bilen og går tur med barnevognen. Prøver at variere mine ture lidt, så det ikke er det samme hver dag. Kan godt lide at gå ture ved Odense å, som nogle gange kombineres med en tur gennem gågaden. Skovsøen er også et udmærket sted, som kan nås i forlængelse af Odense å. Kan sagtens få 4 timer til at gå på denne måde. Holder også pause ind i mellem, hvor Liv og jeg spiser noget mad. Så sidder vi enten på en bænk eller på et tæppe. Når Liv vågner fra sin lur, går turen som oftest hjem eller forbi et supermarkedet på vejen. De dage hvor det f.eks. regner, kan vi finde på at tage ud til Rosengårdcenteret og det omkringliggende område.

Den daglige morgenrutine går måske en lille smule langsommere end hidtil, og jeg får rendt nogle flere gange ned af trappen, men synes bestemt ikke det er noget, som går mig på. Liv og jeg hygger os meget sammen. Efter at Liv er begyndt at kravle står kravlegården fremme i hverdagene. Det er så nemt lige at sætte hende i kravlegården, og så kan jeg f.eks. gå ned med skrald, være på toilet eller andet som lige tager nogle minutter. Hun er allerede ALLE steder, og tænker på den dag, hvor hun får endnu mere fart på, når hun kravler rundt.

Lige nu nyder jeg bare den sidste tid af barslen. Tænk at jeg kun har 1½ måned tilbage. Ville ønske at barslen først sluttede til næste år 😀 Tiden flyver virkelig afsted, når man har en lille en. Inden for den nærmeste fremtid vil jeg udgive et indlæg om ’tiden efter barsel’, for jeg har nemlig ikke et job at vende tilbage til.

//Jeanette

Indlæg oprettet 56

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen